Visum till Orlando, Florida, USA

Publicerad: Oct 07, 2019, Ändrat: Nov 09, 2019 | Tags: ESTA, USA Visa

Visum till Orlando, Florida, USA

Inledning

Den här guiden innehåller reseinformation om Orlando och förklarar skillnaderna mellan ESTA och visum. Du kommer att behöva ett av dem för din resa. Orlandos smeknamn är The City Beautiful (den vackra staden) och det räcker att ta en titt runt stadsområdet för att förstå varför. Thornton Park är en av de mer historiska delarna av staden och har den avslappnade atmosfär du förväntar dig av en sydstat. Central Boulevard har en mängd restauranger med europeiska rätter. Staden har många museer som till exempel Mennello Museum of American Art som ger en inblick i regionens kultur.

Lär dig skillnaden mellan ESTA och visum innan du bokar din resa till Orlando

Om du planerar att resa till Orlando är det bra att veta skillnaden mellan ESTA och visum. ESTA förväxlas ofta med visum men egentligen är det ett resetillstånd som används i stället för visum. I det här avsnittet kommer vi att förklara skillnaden mellan ESTA och visum och vad det innebär för resenärer som vill resa till Orlando för turism eller affärer.

Vad är ESTA?

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) är ett onlinesystem som förhandsgranskar resenärer som önskar resa till USA. Sökanden måste vara medborgare i något av de 40 länderna som deltar i Visa Waiver Program. ESTA-ansökan görs online och sökanden får oftast svar inom några minuter. Det är en mycket snabbare och enklare ansökningsprocess jämfört med visum. ESTA är giltigt i två år efter utfärdandedagen eller till den dag då passets giltighetstid löper ut, beroende på vilket som inträffar först. Resenärer kan resa flera gånger till USA under två år utan att behöva ansöka om ett nytt ESTA och kan vistas i landet i högst 90 dagar per restillfälle.

Vad är visum?

Visum är ett resetillstånd som ger innehavaren rätt att resa in i USA. Medborgare från länder som inte omfattas av Visa Waiver Program måste ansöka om visum innan avresan. Resenärer som vill åka på turistresa till USA måste ansöka om ett B-2-visum, vilket ger dem rätt att vistas i landet sex månader per restillfälle. Ett nytt B-2-visum måste ansökas för varje resa. Ansökningsprocessen för visum är mer tidskrävande och mer komplicerad än ESTA. Den kräver fler handlingar och en intervju på den amerikanska ambassaden. När ESTA eller visum är utfärdat kan du börja planera sin resa till Orlando i USA.

När ska du besöka Orlando?

Vädret i Orlando är varmt och behagligt året runt med dagstemperaturer som sällan understiger 21 °C. Staden har ett fuktigt subtropiskt klimat som varierar mellan två olika perioder: från maj till september är det varmt och regnigt och från oktober till april är det varmt och torrt.

Planera din resa efter vädret med tanke på det varma klimatet. Se till att skydda dig mot solens starka strålar och drick mycket vatten för att hålla vätskebalansen.

Ta sig runt

Orlando är ett nav för turister och har utmärkta transportförbindelser. Det finns bussar till Kissimmee och International Drive men ett roligare sätt att ta sig omkring är med hoppa på-hoppa av-buss. Det är en mer avslappnad åktur som kör två olika turer som tar dig till de viktigaste resmålen.

För att få ut det mesta av vistelsen och verkligen uppskatta skönheten utanför metropolen kan det vara värt att hyra en bil. På så sätt kan du byta ut allt ståhej mot en lugnare tid och lämna staden bakom dig för att ge dig iväg på äventyr i de närliggande våtmarkerna och träsken.

Fart och spänning

Orlando har ett stort utbud av attraktioner och är världsberömd för sina nöjesparker. Många besökare är barnfamiljer men sanningen är att Kissimmee och International Drive har något för alla. Både vuxna och barn låter sig förtrollas och roas under sin vistelse. En livstid räcker inte till för att hinna se allt. Mako är Orlandos längsta, högsta och snabbaste berg- och dalbana och magin väcks alltid till liv när man besöker Disney World och The Wizarding World of Harry Potter.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resetillstånd för berättigade resenärer som reser in i USA på land, med flyg eller till sjöss för besök på mindre än 90 dagar.

Ansök om ESTA