Visum till Denver, Colorado, USA

Publicerad: Oct 14, 2019, Ändrat: Oct 14, 2019 | Tags: ESTA, USA-visum

Visum till Denver, Colorado, USA

Inledning

Denver är en framgångsrik stad i USA. Med så många inom- och utomhusaktiviteter är det inte överraskande att staden är ett hett turistmål året runt. Den här guiden ger dig information om Denver och förklarar skillnaden mellan ESTA eller visum.

ESTA eller visum för att resa till Denver?

Denver är ett fantastiskt turistmål och har många intressanta områden att utforska som får dig att vilja komma tillbaka. Men kraven för resetillstånd till USA kan vara förvirrande för en förstagångsresenär. Om du vill resa till Denver måste du skaffa ESTA eller visum före avresan för att kunna resa in i landet.

Vad är skillnaden mellan ESTA och visum?

Skillnaden mellan ESTA och visum är att visum har en strängare och dyrare ansökningsprocess som kräver en personlig intervju på den amerikanska ambassaden. Men om du är medborgare i ett land som omfattas av Visa Waiver Program så behöver du bara ansöka om ESTA. För att skaffa ESTA måste du fylla i ett formulär online och betala en liten avgift. ESTA är giltigt i två år och kan användas för flera resor till USA under dess giltighetsperiod. Du får stanna i högst 90 dagar per restillfälle. Om du vill stanna i mer än 90 dagar måste du ansöka om visum i stället. ESTA-ansökan behandlas automatiskt och du får svar inom några minuter. Har du fått avslag på din ESTA-ansökan måste du ansöka om visum i stället. ESTA-ansökan måste skickas in senast 72 timmar innan avresan. Har du glömt att skaffa ett ESTA finns möjligheten att ansöka om en på flygplatsen, men du rekommenderas att ansöka i förväg eftersom det finns risk att du får avslag på din ESTA-ansökan och du hinner inte få visum på kort tid.

Varför besöka Denver?

Denver är huvudstaden och den största staden i delstaten Colorado. Den ligger vid foten av Klippiga bergen och är ett spännande resmål med mängder av sevärdheter. Med ett blomstrande kulturliv, prisbelönta restauranger, en växande musikvärld, 300 soldagar om året och vänliga lokalbor tillhör Denver en av landets populäraste turistdestinationer. Staden ligger på en högplatå som är precis en engelsk mil ovanför havet (1 609 meter) och har därför fått smeknamnet The Mile High City (Den milshöga staden).  Denver är belägen mellan Klippiga bergen i väst och Great Plains i öst och fungerar som ett naturligt nav för delstaden Colorado.

Sevärdheter som måste ses i Denver

Denver Art Museum har mer än 68 000 konstverk som omfattar världens största konstsamling av den amerikanska urbefolkningen och utställningar med klassiska samlingar av den spanska kolonisationen, Vilda västern och europeiska mästerverk. Denver Botanic Gardens sträcker sig över 24 hektar av tematrädgårdar och en amfiteater där besökare kan välja att gå på olika konserter under sommarmånaderna. Four Mile Historic Park ligger längs stranden av Cherry Creek där besökare kan se Denvers äldsta byggnadsverk Four Mile House. Detta var det sista stoppet för trötta resenärer som reste västerut till Denver längs Cherokee Trail, ett ställe att tvätta av sig dammet från spåret, ta en drink, äta en hemlagad måltid och sova för att vila ut sig innan de begav sig vidare till Denver.

Mat och dryck i Mile High City

Gå eller åk gratis med pendeln till 16th Street Mall för att besöka Larimer Square och Union Station i historiska Lodo (Lower Downtown). I de gamla viktorianska byggnaderna hittar du en mängd olika affärer, restauranger, caféer, barer och bryggerier. Det finns flera kockägda restauranger varav några visas regelbundet på Travel Channel, Food Network och Top Chef. Denver är ett paradis för matälskare som vill äta näringsrik, ekologisk och närproducerad mat och här serveras allt från pizza bakad i vedeldad ugn till charkuterivaror och gourmetchoklad. En favorit bland lokalbefolkningen är det mexikanska köket liksom en mängd andra internationella rätter. Denver har utvecklat den lokala ölkulturen och har producerat över 100 olika öl i bryggeripubar, bryggerier och taprooms. Staden har några av de äldsta bryggningsanläggningarna i USA och producerar mer öl än någon annan stat. Den berömda Denver Beer Trail tar dig bakom kulisserna på de mest kända bryggerierna som producerar de bästa hembryggda ölen i USA.

Musik och nattliv

Denver har ett livligt nattliv med många barer, nattklubbar och musikföreställningar. Musikindustrin har producerat flera band som exempelvis The Fray, The Lumineers och DeVotchka. Varje kväll uppträder olika artister på klubbar och arenor runt staden. En toppdestination är den ikoniska Red Rocks Amphitheatre cirka 16 km väster om Denver. Red Rocks är en vacker klippformation av röda sandstensmonoliter som används som en utomhusscen för konserter. Här kan åhörare lyssna på musik och samtidigt njuta av den fantastiska utsikten över omgivningarna.

Urban kreativitet möter utomhusäventyr

Denver imponerar sina besökare med stadens rika kulturella mångfald och konstnärskap men också med alla sina utomhusaktiviteter som exempelvis vandring, fotbolls- och baseball-matcher, kanot- och kajakpaddling och cykling i staden. Det finns mycket roligt att göra och mycket skönhet att uppleva i Denver att endast en resa inte räcker till.

Om du har ett pass från ett land med viseringsundantag och vill ansöka om ESTA för att resa till USA som turist, på affärsresa, för medicinska syften eller för att resa genom USA på väg till ett annat resmål, se till att ansöka om ESTA i god tid. Du kan även se dessa vanliga frågor för vidare information om ESTA.

Ansök om ESTA

Dela med sig

FacebookTwitterYoutube

Ansök om ESTA

ESTA är ett obligatoriskt resetillstånd för berättigade resenärer som reser in i USA på land, med flyg eller till sjöss för besök på mindre än 90 dagar.

Ansök om ESTA