Kontrollera ESTA-status
ESTA nyheter, information och hjälp.

Hur man ansöker om ESTA

Ändrat: jan 21, 2024  | Tags: Ansökningsguide för ESTA, Krav för ESTA

Vill du veta hur man ansöker om ESTA? För att ansöka om ESTA bör sökande se till att de är förberedda genom att schemalägga 15-20 minuter för att fylla i formuläret, samla in nödvändiga dokument och avsätta tid för att läsa igenom och förstå frågorna. Nedan har vi sammanställt en checklista för hur du ansöker om ESTA.

Besök FAQ för att lära dig mer eller starta din ansökan nu.

Ansök om ESTA

Tid

Räkna med minst 15-20 minuter för att fylla i varje ESTA-ansökan. Om du t.ex. ansöker för en familj på fyra personer ska du avsätta minst 60 minuter för att fylla i ansökan och kontrollera att uppgifterna är korrekta.

Stabil tillgång till internet

Detta borde vara självklart, men ofta försöker sökande att ansöka med en långsam eller instabil internetanslutning. Det rekommenderas att ESTA-sökande har tillgång till stabila ethernet- eller Wi-Fi-anslutningar för att fylla i formuläret och skicka in sina ansökningar. Timeout för ansökningar inträffar ofta och användare måste starta en ny ansökan under sådana omständigheter.

Pass

Ett giltigt elektroniskt pass från ett land som deltar i viseringsundantaget krävs för att ansöka om ESTA. Du måste vara erkänd som medborgare i ett land med viseringsundantag för att vara berättigad till ESTA. Om du är medborgare i flera länder måste du tillhandahålla information från alla dina pass.

Familjeinformation

Du kommer att bli ombedd att lämna information om dina föräldrars för- och efternamn. Om du inte har den informationen kan du ange "okänt".

Kontaktinformation vid nödsituationer

Du behöver namn, telefonnummer och e-postadress till en person eller organisation som kommer att vara din nödkontakt, inom eller utanför USA, och som kommer att meddelas om du råkar ut för en olycka.

Uppgifter om kontaktperson i USA

Du behöver namn, telefonnummer och adress till din kontaktperson eller organisation i USA. Adressinformationen verifieras för att säkerställa att uppgifterna är korrekta. Du kan dock ange "UNKNOWN" för textfält och "00000" för sifferfält i formuläret om du inte har någon kontaktperson i USA.

Adressuppgifter för USA

Du bör ha namn och kontaktuppgifter till den plats där du kommer att bo under ditt besök. Denna adressinformation verifieras också för att säkerställa att uppgifterna är korrekta. Men om du ännu inte har den här informationen kan du ange "UNKNOWN" för textfält och "00000" för numeriska fält.

Uppgifter om anställningen

Du behöver namn, adress och telefonnummer till din arbetsgivare om du för närvarande är anställd.

Polisrapporter och brottsregister (frivilligt)

Om du någonsin har arresterats för ett brott bör du kontrollera ditt polisregister för tidigare allvarliga brott som kan påverka din ESTA-ansökan.

Information om betalning

Det finns ett utvalt antal betalningsalternativ tillgängliga för ESTA. ESTA accepterar kredit- eller betalkort från MasterCard, VISA, American Express och Discover. Andra betalningsalternativ som kontanter, banköverföring, check, PayPal eller andra accepteras för närvarande inte.

7 dagars betalningsperiod

Du måste betala för din ESTA-ansökan inom 7 dagar efter att den skickats in. Annars upphör din ansökan att gälla och du måste ansöka på nytt.

Ansökningar för grupper

Upp till 50 ansökningar kan lämnas in och betalas samtidigt. Personer i samma ansökningsgrupp behöver inte resa tillsammans och inte heller den huvudsökande.

Hämta tillstånd före och efter ansökan

När du har ansökt om ett ESTA kan du kontrollera din ansökan genom att gå till ESTA-statuskontrollen och se statusen online. Om ditt ESTA godkänns får du resa till USA via flyg, båt eller land. Om din ESTA är under behandling ska du vänta 72 timmar på att DHS ska behandla din ansökan och sedan försöka kontrollera statusen igen. Om ditt ESTA nekas måste du ansöka om amerikanskt visum. Om ditt ESTA har gått ut eller inte hittats ska du dubbelkolla den information du angav eller ansöka om ett nytt ESTA.

Slutligen, om du har gjort ett misstag med ditt ESTA kan du kontakta CBP:s ESTA-hjälpteam via hjälpcentret

How to apply for ESTA
Hur du ansöker om ESTA